Groep 7

Groep 7
Kijk, dit zijn wij...


31 mei 2018

We mochten als klas een clinic volgen bij Lopik fit in de vorm van een prama les,
om een indruk te krijgen, zie video

13 November 2017

In het kader van Kunst Centraal kwam schrijfster Martine Letterie bij ons in de klas om ons te vertellen over haar (jeugd)boek 'Oorlog zonder vader'. Als voorbereiding hierop hebben we ongeveer 20 blz. uit het boek al gelezen, we hebben ook op de website van de schrijfster gekeken wat voor boeken zij verder schrijft en we hebben vragen bedacht die we aan haar willen stellen. 
Op 13 november was het zover: Martine kwam in de klas en we hebben er allemaal ademloos naar haar geluisterd. Enkele reacties van kinderen kunt u hieronder lezen: 

... 'Oorlog zonder vader vind ik heel triest én spannend. Ik zou het boek zeker verder willen lezen!'
...'Ik vond het mooi om te horen wat er vroeger in de oorlog is gebeurd, het boek gaat over haar eigen vader en is dus echt gebeurd!'
... 'Bij sommige stukjes had ik het gevoel dat ze bijna moest huilen.'
... 'Ik heb ook veel weetjes van de oorlog geleerd!'
... 'Ik vond het heftig om te horen wat er allemaal gebeurd is, hele families verscheurd door Hitler! Ik werd er emotioneel van!
.... 'Knap dat ze alle vragen zo goed kon beantwoorden!Martine, 
Dank je wel!!
Eind september 2017

Het schooljaar is opgestart, de informatieavond is geweest, de schoolfotograaf is geweest en nu hebben we een mooie foto van onze groep 7 bovenaan deze pagina staan.
Op 26 september hebben we een creales buiten gedaan omdat we gingen timmeren. Deze middag was er geen Dolfijngroep, dus ook deze kinderen konden meedoen. 
We hebben eerst de contouren van een vaas op een plank getimmerd, daarna hebben we de vaas gemaakt door draad om de spijkers te winden en tenslotte hebben we er echte hortensia's of nepbloemen ingezet. Het resultaat was verbluffend! Bekijkt u de foto's maar eens.Knutselen voor Pasen en Paasontbijt

Bij crea hebben we aandacht besteed aan het thema Pasen: we hebben mooie raamhangers gemaakt en een paasstukje om op tafel te zetten.

                  
Op 13 april hebben we paasontbijt gehad en daarna hebben we in de klas ruim aandacht besteed aan de betekenis van het Paasfeest voor ons.
                   


Paaseitjes actie
De paaseitjes actie die we in groep 7 gehouden hebben heeft 394 euro voor de Alpe d'HuZes (actie voor KWF kankerbestrijding) opgeleverd. Een prachtig bedrag!!
 

Polsstok clinic op 11 april
Om half elf zijn we op de fiets naar Polsbroekerdam gegaan voor een clinic polsstokverspringen o.l.v. Liesbeth en Judith.. De warming-up hadden we op de fiets gehad, dus we konden snel beginnen. We maakten 2 groepen, de meiden bij elkaar en de jongens bij elkaar. We gingen eerst oefenen met hard lopen en verspringen, daarna klimmen en 'droog' oefenen met de stok. We kregen aan het eind van de clinic allemaal toestemming om ook over het water te springen. Dat was spannend, maar ook héél leuk. Jammer dat we maar één sprong over het water konden maken! We zijn allemaal uitgenodigd om eens te komen kijken bij de training op maandagavond.


Er staan nog andere foto's in het fotoalbum : polsstok clinic groep 7

Stichting Voorkom (7 februari)
Ik vond de presentatie van Stichting Voorkom erg interessant, maar ook erg heftig. Je kunt heel erg verslaafd raken aan alcohol en andere dingen. Heel bijzonder vind ik het verhaal van Ton wat hij allemaal heeft meegemaakt in z'n leven. (Daan)

Er kwam een man, Ton, die ooit verslaafd geweest is aan de alcohol. Zijn leven stond toen op z'n kop. Hij had een vrouw, ze had longkanker en hij kon er niet goed voor zorgen omdat hij aan de sterke drank verslaafd was. Na 8 maanden was zijn vrouw gestorven. Dat verhaal is echt heftig. Die man werd vroeger ook een beetje gepest en dat vond ik heel erg. (Guus)

Het was heel leerzaam omdat Ton vertelde over de gevolgen van verslaving aan alcohol. Je bent sneller verslaafd dan dat je er van af komt. Als je verslaafd bent vergeet je de hele buitenwereld en ook alles wat er om je heen gebeurt. Mensen zoeken je minder vaak op omdat je heel anders dan anderen bent. Je kunt ook mensen om je heen in gevaar brengen. Als je met alcohol of sigaretten verkeerd omgaat, kan dat je dood betekenen. (Kian)

We mochten vragen stellen aan een meneer, Ton, die zelf verslaafd geweest is aan de alcohol. Hij zei dat hij meer dan 2,5 ton aan drank heeft uitgegeven. Hij dronk ongeveer 30.000 liter sterke drank! Dat is echt bizar! (Mirthe)

Ik vond het heel knap dat die meneer er over durfde te vertellen aan ons. En ik vind het knap hoe hij van zijn verslaving afgekomen is. (Owen)

 
Stichting Voorkom (31 januari)


De eerste les van Stichting Voorkom ging over roken. Het was heel erg interessant. In het werkboekje stond hoe de longen van een roker eruit zagen. Het was helemaal zwart en er brokkelden stukjes af. (May)

We hebben geleerd dat er veel giftige dingen in een sigaret zit en dat je er longkanker van kan krijgen. We hebben ook een grappig testje gedaan. Er was een soort mannetje die ging roken. De mevrouw van Stichting Voorkom had  een wit filtertje bij de trechter gedaan. Toen het mannetje de sigaret opgerookt had, was het filtertje helemaal oranje en het rook heel vies! Dus... nooit roken!! (Jasmijn)

In deze eerste les ging het over roken. Als je 1 sigaret aansteekt komen er binnen 10 seconden al 499 bacterieën in je hersenen en als je hem oprookt komen er nog 4000 bij! Dat wist ik écht niet!
(Meike)

Als huiswerk moesten we een intervieuw doen. Ik heb het met buurman Jan gedaan. Hij heeft mij verteld dat je vroeger voor klusjes betaald werd met een pakje shag. Toen is hij er aan verslaafd geraakt. (Femke)
Crea 
24 januari hebben we met crea een boterhamkorf voor de vogels gemaakt. Een boterham past er met gemak in, maar je kunt er natuurlijk ook een appeltje of pinda's in doen. 

 
 
Nu maar hopen dat de vogeltjes komen.......


Kerstfeest met groep 7 en 8

Maandag 19 december hebben groep 7 en 8 het kerstfeest gevierd in het speellokaal.
Onder begeleiding van Amber Buunen werd het 'komt allen tezamen' ingezet.
Na de opening van Juf Janske mochten we genieten van teksten die werden voorgedragen, samenzang en de musical 'Kerst op de helling'.
Na de viering binnen ging iedereen naar buiten om daar nog samen enkele liederen te zingen onder het genot van warme chocomel en de warmte van vuurkorfen. 
We kijken terug op een mooie en gezellige avond.
Voor een sfeerimpressie klik hier

Project Percossa
maandag 7 november gaat groep 7 naar Utrecht voor een voorstelling van Percossa. Als voorbereiding mochten de kinderen zelf al oefenen, zoals bijvoorbeeld het regenkoor en de stroei voei:
    
Voetbalclinic:
Maandag 31 oktober kregen we tijdens de gymles een voetbalclinic. Dit vond buiten op het voetbalveld plaats. We dachten dat het best wel koud zou zijn, maar al snel gingen de jassen uit en stond het zweet op ons voorhoofd. Het was een heel leuke les!!
 klik op deze foto en bekijk de andere foto's van de clinic


Dankdag 2016:
Woensdag 2 november is het dankdag voor gewas en arbeid.
We hebben in groep 7 nagedacht waarvoor wij allemaal dankbaar zijn. 


                


 

Kalender

16 oktober 2021
Herfstvakantie
25 december 2021
Kerstvakantie
26 februari 2022
Voorjaarsvakantie
Meer Kalender