Groep 2


Groep 2
Kijk, dit zijn wij...


15 juni 2018: Schoolreis
We zijn op schoolreis geweest naar Pukkemuk in Dongen. Wat was dat gezellig! We konden in de binnenspeeltuin spelen, skelteren, in de klompjesbootjes, door de sprookjestuin, in de buitenspeeltuin spelen, met water en zand spelen, geitjes aaien en er waren ook nog veel verschillende dieren te zien. Natuurlijk hebben we ook weer wat foto's voor jullie. Klik op de foto om alle foto's te bekijken.
18 april 2018: Sportdag kleuters
Vanmorgen hebben wij in sporthal de Bosrand met de kinderen van groep 1 en 2 van onze school, van de Victorschool uit Benschop, de Immanuelschool uit Lopikerkapel en de Eben Hazer uit Jaarsveld een sportdag gehad. Wat was het gezellig om met zoveel kleuters samen de sportdag te doen. Alle ouders die ons geholpen hebben: heel erg bedankt daarvoor!
Hieronder kunt u op de foto klikken om de foto's van deze sportdag te bekijken.15 februari 2018: Creamiddag met de hele school
Op donderdagmiddag 15 februari hebben we met alle kinderen van de hele school een creamiddag gehouden. De kinderen konden kiezen uit verschillende workshops: koken, muziek, schilderen, toneel en techniek. De kinderen van groep 1-4 zaten bij elkaar en de kinderen van groep 5 - 8 zaten bij elkaar. In het lokaal van groep 2 was de workshop techniek. De kinderen hebben vier verschillende opdrachtjes gedaan: boten maken, bruggen bouwen, knikkerbaan maken en vliegtuigjes vouwen. Na het bouwen en maken gingen we onze werkstukken ook testen. Aan het einde van de middag zijn we bij elkaar gekomen in het speellokaal om elkaar te laten zien wat we in de verschillende workshops hebben gedaan.
Hieronder kunt u op de foto klikken om de foto's van deze gezellige middag te bekijken.


6 november 2017: Uitje Kunst Centraal
Vandaag zijn we in sporthal de Bosrand geweest, waar we een voorstelling hebben gezien van Kunst Centraal.
De voorstelling ging over het prentenboek 'over een mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept'.
Hieronder kunt u op de foto klikken om alle foto's te bekijken.


6 oktober 2017
De kinderboekenweek is in volle gang. Gezellig hoor, al die leuke boeken die de kinderen meebrengen om voor te lezen. Ook kwam de mama van Ral bij ons voorlezen.7 juni 2017
Vandaag was het fruitdag, zoals op elke woensdag. Alleen deze fruitdag was wel bijzonder. De juf had heel veel aardbeien van de eigen tuin meegenomen. Deze hebben we schoongemaakt en gesneden. Daarna mochten de kinderen die wilden hier heerlijk van snoepen. Nou, dat ging er wel in!

31 maart 2017
Op woensdag 22 maart hebben wij juffenfeest gevierd met alle kinderen van groep 1, groep 2, juf Diny, juf Ageeth en juf Silvya. Onze klassenmoeders Colinda en Sandra hadden het thema 'boerderij' bedacht. Ook waren er hulpouders die met ons allerlei leuke dingen deden, zoals op een echte pony rijden, zitten op een hele grote plastic koe, eierkoek versieren, schminken, glittertatoo zetten, enz. En we zijn verwend met mooie cadeaus. Het was een hele leuke dag! Bij deze willen we iedereen bedanken die heeft meegeholpen om dit feest te laten slagen. Bedankt!
Hieronder kunt u foto's bekijken van deze leuke dag.


2 februari 2017
Vandaag zijn we met groep 2 naar de bibliotheek geweest. De bieb in de st. Victorschool. Daar heeft eerst meneer Johan van Everdingen, de wethouder van gemeente Lopik, ons het prentenboek voorgelezen over de kleine walvis. Na het verhaal mochten we ook nog even kijken welke boekjes we kunnen lenen in de bieb en hoe je dat lenen met het pasje dan moet doen. Het was erg leuk! Als u op de foto hier onder drukt, kunt u nog meer foto's van ons bezoek bekijken.


December 2016
Vandaag hebben wij het Kerstfeest in de klas gevierd, samen met groep 1. Het was een heel mooi Kerstfeest! We hebben gezongen over de ezel die Maria en Jozef naar Bethlehem bracht en over de Koning die is geboren in de stal. Ook hebben we uit de Bijbel gelezen en zo weten we dat de herders en de wijzen op bezoek gingen bij baby Jezus.
Na het Kerstfeest hebben we met zijn allen lekker wat gedronken en gesnoept :)
Ook hebben we een mooi boekje gekregen met puzzels er in die horen bij de geboorte van Jezus.

Bij deze willen we iedereen een hele fijne Kerst toewensen, een leuk oud&nieuw en hopelijk zien we elkaar weer in goede gezondheid terug na de Kerstvakantie.

Om meer foto's te bekijken, kunt u hier klikken.

Oktober 2016
Hoi allemaal,
Op deze pagina proberen we jullie op de hoogte te houden van bijzondere dingen die we meemaken in de klas.
Morgen krijgen we bezoek van meester Henk en juf Agnes in de klas. Zij komen in het kader van de kinderboekenweek bij ons voorlezen.
Na de herfstvakantie krijgen we bezoek in de klas van een echte schrijfster: Sanne te Loo. Zij komt vertellen over haar boek: 'een hoofd om op te staan'. We zullen van deze bezoeken foto's maken en die zullen nog op deze pagina komen.

13-10-2016
Meester Henk leest voor in groep 2 uit 'een onderbroek voor opa'.
Juf Agnes leest voor in groep 2 uit 'Jip en Janneke'.
Het was heel gezellig! Dank jullie wel!26 oktober 2016
Vandaag kwam Sanne te Loo in onze klas. Ze las voor uit 'een hoofd om op te staan'. Elke bladzijde had ze los bij zich en op elke bladzijde kon wel iets bewegen. Daarna heeft ze een mooie tekening voor ons gemaakt, die zijn we nog verder aan het inkleuren. We sloten af met een liedje dat bij het boek past. Als u op de foto hieronder drukt, dan kunt u alle foto's van dit bezoek bekijken.
November 2015
Wat een feest! We hebben in de klas, bij de gym en buiten nieuwe spullen gekregen. Kijk ons een lekker bezig zijn.


Project Spetterend - Februari 2015
Bij de opening van het project is de brandweer op school langs geweest. We mochten allemaal een kijkje nemen in de brandweerwagen. De brandweerman heeft ons heel veel vertelt over het blussen van een brand en liet ons ook zien hoe ver de brandspuit kon spuiten.
Het was spetterend!!!


Kerst 2014

We hebben er allemaal weer van genoten.Het was een mooie tijd.

We zijn met groep 1-2 naar de voorstelling Plu geweest. In de Bosrand hebben we genoten van een mooie voorstelling over allerlei verschillende paraplu's. De foto's zeggen denk ik genoeg en in het filmpje is een korte samenvatting te zien van de voorstelling.

8 oktober 2014

Vandaag hebben drie kinderen uit groep 8 voorgelezen bij de kleuters in groep 1-2A. Zowel de kinderen van groep 8 als de kinderen van groep 1-2A hebben er van genoten. Altijd leuk als er wordt voorgelezen.

7 oktober 2014

Knutselmiddag kinderboekenweek.Vanmiddag een leuke knutselmiddag gehad met de groepen 1-4. De kinderen hebben met elkaar een wolk versierd. En de groepen 5-8 hebben een letter op een ballon versierd. De letters vormen de zin 'Feest in de wolken'. Dit is het thema van de kinderboekenweek. Het resultaat kunt u bezichtigen op de gang. Boven groep 4 hangen alle wolken en ballonnen op.

Kalender

16 oktober 2021
Herfstvakantie
25 december 2021
Kerstvakantie
26 februari 2022
Voorjaarsvakantie
Meer Kalender